ucb-08 nv-mu

Hej allihopa och ursäkta avbrottet! Fast jag vet faktiskt inte om jag kommer fortsätta blogga så mycket om jag ska vara ärlig. Jag kommer nog ha rätt fullt upp ändå..nu när skolan är igång och jag börjar med dansen redan nästa vecka. Men något inlägg nu och då ska jag nog kunna klämma in.

Så, nu är skolan igång igen och det känns faktiskt bra! Jag går allstå Musik/Natur (UCB-08 heter mentorsgruppen) på Rudbeck och trivs bra än så länge. Dock har vi ju inte haft några lektioner än, dem startar imorgon, men klassen verkar rolig och jag har bra mentor osv. Det kan nog blir tre roliga år med mycket nya människor, mycket att lära och mycket musik! :D

Som jag sa innan kommer jag börja dansa igen nästa vecka. Jag och min käre vän Alice sökte till Danshusets nyaste och svårare grupp; Advanced. Och kom in! Härligt, härligt. Det betyder att jag kommer få träffa henne och få dansa tre ggr i veckan! Underbart. Det blir showjazz på måndagar och torsdagar, och sen street på onsdagar. Ser fram emot första lektionen som är på måndag!

(Det cpar sig med bilduppladdningen, så tyvärr får ni ingen bild!:( )

Friday night home

Det är fredagkväll och jag sitter hemma. Men jag gillar det, och jag lyssnar på en skön mix av Blindside, Dashboard Confessional och Coldplay.

Idag var det lunch + lite shopping m. flickorna i staden.
Jag vet inte om jag pallar blogga. Iaf inte just nu, har ändå inget kul att säga, eller någon bild att lägga upp..så ja, Puss på er.

Ciao bellas



Hey hoppetossor! Nu drar jag (alldeles strax) till sollentuna c för att handla och möta upp M, M&A för att sedan åka hem till Jullebullen och laga middag. Härliga tider, <3

Förresten har jag tagit ut linserna nu, eftersom jag bara fick ha dem i två timmar första dagen. Så nu ser jag inte lika bra längre, crap. Jag som var så lycklig.

Jag tänkte dra en Dagens Outfit nu när jag ändå är igång, och har laddat upp en bild. (Förlåt för fjortisbild m. kameran i spegeln, men utan självlösare eller fotograf är detta det enda sätt att få med hela kroppen på bild..tjohej)
Klänning - H&M
Jacka - Urban Outfitters
Leggins - ICA
Skor - Wedins

äntligen är jag inte blind längre



Nu är jag hemma, och jag sitter här och äter lunch. Nudelsoppa, yumie! (se bild) I love that stuff. Billigt och enkelt är det också, kostar 5 kr och går på 5 min, perfa! Lovar att det är vad jag kommer leva på när jag flyttar hemifrån. (Har en känsla av att jag pratar lite väl mycket om mat..kanske ska jag starta en matblogg? :P)


Aja, nu undrar ni säkert hur det gick hos optikern? - Det gick jättebra! Först hade jag såklart lite problem med att få i och ut linserna, men efter 2-3 gånger gick det faktiskt. Så nu har jag på mig ett par, som iof måste av igen om ca 1 timme, men det är helt fantastiskt. Jag ser ju verkligen ALLTING! Helt underbart, verkligen. Nu ska jag dit igen den 19/8 för att kolla så att allt stämmer bra och sedan köpa linser dårå. Nu fick jag ett paket som kommer räcka lagom till återbesöket. I l-o-v-e linser.

smoothie



Godmorgon snyggingar! Idag gick jag upp klockan 09.00, och nej, det var inte enkelt. Men jag ville ha god tid på mig innan jag ska iväg till Optikern, så det var därför. Men jag inser nu att jag har alldeles för god tid på mig..som vanligt. Hur som helst har jag nu kommit på en nackdel med min nya säng; det är mycket svårare att gå upp på mornarna nu. Förut gick jag upp när jag vaknade och gick inte tillbaka till sängen igen (pallade inte klättra upp för stegen), men nu kan jag inte ens komma upp, och om jag gör det, så blir det lätt så att jag hamnar där igen. Det är skönt nu, men kan bli jobbigt till skolstarten.
Jag tar nästan alltid en stor härlig Smothie till frukost (dels). Det är så galet gott, och man får i sig väldigt mycket antioxidanter från bären, vilket är bra..vad jag har hört. Det är ju bara att improvisera i lite saker, men för det mesta har jag vaniljyoghurt frysta hallon&blåbär (+en gnutta vanlijsocker, hehe) Och sen är det bara att mixa, mm himmelskt! Men idag gjorde jag ett misstag. Jag har hört att en smoothie inte är en smothie utan banan. Men huvaligen, jag håller inte med, det är grymt mycket godare utan. Nu vet jag det, även om jag gillar banan, så tar jag den hellre bredvid.

men daaaaaaaaaamp

Nä, nu är jag lite småirriterad.. Först skrev jag ett långt inlägg, och sen märkte jag att det inte gick att ladda upp bilder.. Men jag tänkte, Whatever, och skulle publicera det ändå, MEN då får datorn damp och sen finns det såklart inte kvar. Så nu säger jag kort och gott att jag träffade Mikaela och Maria ikväll, vilket var bäst <3
   Färgningen på systers hår blev bra. Trots att det såg lite oroväckande ut medan färgen satt i, så blev resultatet bra, helt klart sommarfräscht!

Nu ska jag sova, för att kunna komma upp och iväg till optikern imorgon. (IGEN, men jag gillar't) Godnatt!

Let's talk about hair


  Jag fick nyss i uppdrag att hjälpa min syster att färga hennes hår. Hon har köpt denna hårfärg, för att få lite mer ljusa nyanser i håret. Det konstiga var att man inte får ha; kort hår, lockigt hår, tunt hår eller permanentat och inte heller längre än till axlarna (Då är det väl kort..vilket man inte heller fick ha, huh?). Då är ju det enda man kan ha tjockt, rakt och typ hakan. Hur många har det? Haha.. nämen, nu råkar min syster ha lockigt hår, ganska tunt hår som är längre än till axlarna. Typ allt man inte får ha, men hon lyckades iallafall ha rätt hårfärg för att använda produkten. Lucky her! (Hon läste inte innan hon köpte färgen, eftersom den var på rea). Vi ska ge det ett försök iaf.
   Själv har man andra problem, jag VILL verkligen gå till frisören och slinga mitt hår, för jag är så sick of min utväxt! Den har blivit lite solblekt precis där benan är, men det är jobbigare när man har uppsatt osv. Problemet är att det kostar så hemskt mycket att gå till frisören och färga.. och jag är tveksam till att jag kommer få det av mina föräldrar nu när jag ska få linser också. Jag har färgat håret hemma i tre år, vilket har fungerat bra, MEN det blir så mycket mer slitet när man gör det hemma, och eftersom jag inte bara vill ha ljust hår, utan också långt, så vill jag inte få det mer slitet än vad det redan är.. Någon som har idé på vad jag ska göra? Ska jag kosta på mig att gå till frisören och sedan gå omkring pank till typ september?

I-landsproblem nr1..

Wednesday

Idag blev det edsbergsparken med Alice, Maria, Laura (som smet senare) och Julia. Jag hade inte träffat Julia sedan skolavslutningen, så det var härligt att träffa den snyggingen igen!
Efter det åkte jag iväg för att hämta Mamma&Ida från jobbet med pappa. Alla var dystra och trötta och tråkiga så det slutade med att vi handlade på Ica, och nu sitter jag här på mitt rum med munnen full av choklad i väntan på mat. Haha, jag var så grymt hungrig så jag råkade köpa lite..men jag köpte mig frukt också, så det är inte såå illa. Men jag måste säga att choklad är helt grymt underbart! Lugnt bästa godiset! .. Så, bra, nu vet ni vad ni ska bjuda mig på. Haha.
  

Sedan har jag hört rykten om att min bästis är i stan igen. Hon har nämligen varit i skärgården med sin MatHe (som jag säger), men är nu back on track.
Så antagligen blir det träff med henne (Mikaela) och min andra sötsak Maria tonight. Så då blir treligen återförenad igen. (Bilden är ifrån sjuan, på just oss tre)



Nejmen, nu ska jag gå ner och se till att maten blir klar, så man får äta någon gång.
Vi hörs. Pussen

Elina goes optiker?


Hejhopp! Jag kom nyss hem från min linsundersökning, som gick galant. Tydligen så har mitt ena öga fått sämre syn sen sist (två år sedan), men det är ingen fara eftersom båda ögonen har samma synfel nu.
Min optiker sa att det kommer funka bra med linser osv. Jag fick prova linser idag och det var helt sjukt vad bra man ser allstå! Haha, jag har inte så dålig syn, men det blir såklart skillnad liksom. Nackdelen är ju att när jag har blivit van att ha linser så kommer jag se asdåligt utan.. Men hellre det än att se halvdåligt hela tiden.
   Jag ska dit imorgon igen för att lära mig att sätta in linserna själv. Om jag lyckas kommer jag få ett paket m. provlinser som ska räcka i två veckor. Fatta vad skönt!
Btw, så skulle jag nog faktiskt inte banga på att bli optiker. Det verkar som ett roligt jobb där man möter människor, hjälper dem osv. Och sen tyckte jag faktiskt att optik avsnittet i skolan på NOn var askul. Så vem vet, det kanske är något för mig?

Superbad

Well, good evening.. Jag hade en bra kväll hemma tills Alice tyckte att jag skulle komma över. Och där sprack den bra hemmakvällen, men tro inte att jag hade tråkigt inte. Jag cyklade (snabbt som vinden) till Norrviken där jag träffade Iris och Alice. Vi hyrde Supersugen (original titel Superbad, vilket den var..super dålig) mötte upp Charlie och gick hem till Irpan. Som sagt, bad film, men roligt sällskap.


Den här grabben gjorde filmen lite rolig ändå - Hooray för McLoving.

I'm a terrible person - let's eat pizza!

Det blir inte av att åka in till stan och äta idag, eftersom mi madre har en terrible headace. Men jag och pappa åker och hämtar mat på PIZZA HUT istället. Yummie, let's go fat! Nämen, jag älskar deras pizzor, så det ska nog smaka bra :)



När jag skrev terrible headace i stycket över, så kom jag och tänka på låten 'I'm Shaking' med Rooney, som jag lyssnar på just nu. (Dem sjunger nämligen I'm a terrible person..) Och jag måste medge att trots jag inte har lyssnat på deras låtar på några år, så är dem lite roliga ändå..men mestadels kanske för att dem ger minnen.
   Någon som har hört dessa låtar? Med i OC bland annat, så jag tror mycket väl att många av er har det.

home sweet home

Känns helt rätt att jag valde att vara hemma idag. Och det känns lite underligt att en helt simpel dag på rummet kan vara så rolig. Haha, för det har den varit av någon anledning, men framför allt har det varit skönt. Jag somnade faktiskt där ett tag, vilket jag faktiskt behövde. Sen har jag även tagit en dusch eftersom vi kaaaanske ska äta ute ikväll.


En annan hemmadag/kväll var detta..Någon gång i November.

Det blir en höst-mys-dag..på sommarlovet

Såja, nu har jag varit hos Otikern. Besöket tog dock längre tid än vadd jag tänkt mig och vi hann inte ens med allt jag ville, men det var för att vi inte hade någon bil..Mamma har den på jobbet, så jag och Papi var tvugna att åka buss.
   Jag fick iallafall syntillstång för körkort, så nu är det bara att skicka iväg alla pappren, så att vi får hem kontrakt osv. Perfa! Jag har till och med smygprovat att köra ju, det är askul!

Det fanns inga linsundersökningstider idag, utan vi bokade tid till klockan 11.00 imorgon bitti, så det blir av då istället. Skönt att jag äntligen tar tag i det! Vi ska även gå till banken och försöka fixa bankomat-kort till mig imorgon. Det har jag velat fixa i över två år...men nu är det iallafall dags.

Egentligen skulle jag träffa flickorna idag, men jag är riktigt trött idag, så jag bestämde mig för att ta en dag hemma istället. Riktigt skönt faktiskt! Tänker mest dega och sedan ska jag och Pappa spela lite i källaren. Jag kanske kan lära mig någon ny låt, eller nåt på trummorna osv, det blir kul, eftersom det var så längesedan. Om inte det blir av, så ska jag iaf gå ner och sjunga i replokalen, det är alltid mysigt.
   Nu sitter jag här frusen, efter att ha gått i regnet från bussen, med en kopp te och lyssnar på Coldplay. MMm, mysigt. Jag får faktiskt en känsla av höst, och det känns inte helt fel. Just nu iaf.



Hoppla, nu kom katten in på rummet, så jag tror jag tar och gosar med henne ett tag, innan jag lägger mig i sängen ett tag. Det skulle inte vara helt fel att sova några minuter, jag är så grovt trött! Det får bli bra, Puss och sovgott till er andra som också har tänkt sova en stund såhär på eftermiddagen.

html och jag går inte ihop

(Bakgrunden finns fortfarande inte, men jag bytte det vita mot svart.. det får duga så länge..)

Optikern

Godmorgon! Nu har min bakgrund blivit vit igen..under natten. Förhoppningsvis är det bara min dator som krånglar, eller är den vit för er också?! Aja.. Who cares anyway?

Idag ska jag iväg till optikern för att göra körkortsundersökning + eventuellt linsundersökning. Hoppas bara att det finns lediga tider..För det går inte att boka i förhand, dumt nog.


Ingen rubrik passar bättre till detta inlägg än - Gott och blandat

Det blev tjejkväll m. Luren och Alicen tillslut. Lite OC-tittande, men mest SATC (vi lyckades övertala Laura, som först totalvägrade, yay) och sen hann vi med en hel del kul snack också. You guys are FABULOUS! haha..

Jag har även lyckats få tillbaka min bakgrund! Och satt in en klocka, men det betyder INTE att jag varken är nöjd eller klar med bloggens design. Nej fy sjutton, det måste egentligen göras om helt och hållet.. Men ja antar att jag gör som jag gör med mitt rum just nu; Ersätter lite grejer med annat = Lite förändring iaf. Bättre än ingenting..
   Ny header ska fixas så småningom..måste dock kanske be Mikaela att fota mig eller något när hon kommer hem..För jag har inga bra bilder på mig själv som skulle passa som header..
   Att bero på kort på mig, så kollade jag igenom massa oldies och upptäckte att jag verkligen hade mycket längre hår för ca ett år sedan + ljusare. Yippiekayay, how funny.. Want it back! (Och ändå lite längre såklart) Men det är väl bara att hålla ut!

Jag i November, med längre hår än nu. Trots att jag har sparat. Sad.

Nog av mitt tänkande kring detta. Ska sova nu! ...

...Fast det slog mig bara nu att jag inte har varit ute en ändå sekund idag! Det är illa! Eller okej, jo..jag gick ut för att slänga soporna där någongång mitt på dagen, men det gills ju inte.. Ojojoj, men imorgon får jag se till att komma ut lite. Det är ju sommar ändå, trots att vädret kanske säger något annat.
GODNATT PUSS

Just another monday

Calispera söta bloggläsare! Denna måndag börjades med att kattungen (tuva, iris, hilma?) kom in till mig och var på kelhumör, och därefter var det dags för ett sista lager färg på väggen. Så nu är den klar och jag har nyss möblerat om alla möbler så att dem står på sin plats. Asskönt! Nu gäller det bara att få upp lite saker på väggarna, köpa snygga påslakan, överkast och kuddar, och sen kommer rummer se någorlund bra ut. Iallafall mycket skönare och enklare än innan.


Dagen spenderades m. flickorna på bilden. (Gammal bild) De kom hem till mig och vi tittade SATC osv. Trots att alla var aningens sega så var det trevligt. :*

Jag har dock haft en äcklig huvudvärk hela dagen som bara har blivit värre och värre, så jag tackade nej till Lauras erbjudande att ha spelkväll m. henne, Alice och Damgaard och några.. Men nu fick jag höra av Alizzze att dem bara typ ska chilla hos henne, just the two of them, så det kanske blir att vi ses en stund ändå.

Klantig som jag är har jag lyckats få min bakgrund att bli helt vit.. :S Jag bytte och allt gick galant och jag ändrade lite andra småändringar också (som ni säkert inte ens lägger märke till..). Men sen skulle jag lägga till en kalender och där sumpade sig hela bakgrunden..eh vad gör man? Klantig är jag iallafall..

SATC

Nu blire myspys i källaren med godis och sex and the city-boxen som jag har lånat av Laura! Jag är dock själv, men efter dagens humör osv, så är det bara skönt. Vi hörs! <3


Målning på G

Tanken var att jag skulle hinna med att måla två lager idag, men eftersom vi började så pass sent (sega mänskor är vad jag och papi är..) så kommer det inte bli klart förrän imorgon.



Bye bye röda vägg! (Fint jag har spacklat och slipat idag va? ;))


Snygg pose med rollern i högsta hugg!


Jag gör om rummet!

Hejsan hoppsan! Vet i vad? Jag hade faktiskt glömt bort att jag hade en blogg.. Det förklarar varför jag inte har skrivit på en oöndlighet. Men nu är jag tillbaka och jag ska försöka uppdatera bloggen så ofta jag kan! ;)

Nu är det alltså Augusti och skolan närmar sig.. Men det känns inte allt för hemskt, med tanke på att det kommer bli rätt skönt att slippa SMK och kul att börja på ett nytt kapitel.

För några dagar sedan fick jag ryck och kom på att jag verkligen inte ville ha min loftsäng längre..så jag kollade på blocket och hittade en härlig sultan IKEA säng för endast 500kr. Och ca 2 timmar senare var den min! Den är 200x120 vilket är 30 cm bredare än min förra, vilket känns underbart! Det är nästan så att jag kan ligga på bredden i den, haha.
   Jag har även köpt mig ett nytt skrivbord och möblerat om på rummet. Asskönt att slippa klättra upp för en stege varje gång man ska sova! Nu är det bara att slänga sig i sängen (y).


Här ser ni hur en del av mitt rum såg ut förut... Ni kanske förstår att det inte var suvve att behöva kånka sig upp för den där stegen varje dag?
   Hur som helst så känns mitt rum mycket luftigare och större nu och det är ju inte helt fel!
Den röda väggen har jag också tröttnat på, så den åker bort idag! Jag och pappa ska alldeles strax måla den i samma färg som resten av rummer är målat i; ljusgrått. Det kommer nog bli bra, mer ljus och hela fadderullan.

Jag kommer lägga upp en bild på resultatet senare. Men jag ska fixa med hyllor och tavlor också först.. så det kommer nog ta några dagar. Men ciao så länge!

RSS 2.0